Van Avermaet geniet van eerste rustdag

Na negen dagen mag het Tourpeloton een dagje rusten. Zo ook Greg Van Avermaet. Onze landgenoot heeft er een fantastisch eerste Tourweek opzitten – met een overwinning en drie dagen in de gele trui – en krijgt vandaag bezoek van zijn ouders en zus. Zo kan hij die felicitaties eindelijk in levende lijven ontvangen.

Na een ritoverwinning, drie dagen in het geel en enkele stevige Pyreneeënetappes is de rustdag welgekomen voor Van Avermaet. De renners recupereren in Andorra, waar zondag een van de zwaarste ritten in deze Tour werd gereden. “Het is een heel zware week geweest. Vooral gisteren was heel zwaar. Ik was blij dat ik op tijd binnen was en dat het vandaag rustdag is”, vertelt Van Avermaet.

De beste Belgische wielrenner van het moment krijgt in Andorra het bezoek van zijn ouders en zus Claudia. Zijn vriendin Ellen en hun dochtertje Fleur zijn er niet bij, maar komen wel naar de volgende rustdag in Bern. Van Avermaet stelt daarom al zijn volgende doelen in deze Ronde van Frankrijk. “Als Fleur komt sta ik meestal op het podium. Zij komt dus met verwachtingen en ik moet die proberen invullen.”