Murray wint tweede keer Wimbledon

Andy Murray heeft voor een tweede keer in zijn carrière Wimbledon gewonnen. De nummer twee van de wereld zette in drie felbevochten sets Milos Raonic (ATP 7) opzij met 6/4, 7/6 en 7/6.

Voor Murray was het zijn derde finale op het heilige gras van Wimbledon en die controleerde hij van bij het begin tegen Raonic, die voor het eerst in zijn carrière in de finale van een grand slam stond. In het zevende game ging hij door de opslag van de Canadees. Murray hield dat voordeel vast en trok zo de eerste set met 6/4 naar zich toe.

Murray begon als topfavoriet aan de finale en liet ook zien waarom. De Brit haalde zijn beste tennis naar boven, maar Raonic klampte aan. Een tiebreak moest zo beslissen over winst in de tweede set en daarin maakte Murray korte metten met de Canadees.

In de derde set was het Milos Raonic die zijn niveau opkrikte. Vooral zijn opslag – een van zijn beste wapens – begon weer goed te draaien. Raonic sloeg bijvoorbeeld een service aan 237 km/uur, de tweede snelste opslag ooit op Wimbledon. Murray bleef op een hoog niveau tennissen en sleepte na enkele felbevochten spelletjes een tiebreak uit de brand. Daarin maakte hij net zoals in de tweede set al snel het verschil, een kloof die Raonic niet meer kon wegwerken.

Na 2013 wint Andy Murray zo voor een tweede keer het grandslamtornooi van Wimbledon. In 2012 stond hij ook al een keertje in de finale, maar toen trok Roger Federer aan het langste eind. Het is zijn derde grandslamzege in totaal.