Contador geeft op in de Tour

Alberto Contador zal de Ronde van Frankrijk geen derde keer winnen. De Spanjaard van Tinkoff gaf in de negende etappe op. Hij heeft last van koorts en van de verwondingen na zijn valpartij eerder in deze Tour. Bij aankomst aan het hotel reageerde hij erg ontgoocheld. "Mijn lichaam reageerde niet goed na die valpartij. Ik moet mij nu laten onderzoeken om te kijken wat het probleem is."

Contador was met hoge verwachtingen afgezakt naar de Tour, maar die begon dit jaar dramatisch voor de Spanjaard. Al in de eerste etappe ging hij tegen de vlakte. Hij hield er heel wat schaafwonden aan over aan de schouder. De pech bleef Contador achtervolgen want een dag later kwam hij opnieuw ten val en verloor hij al heel wat seconden.

Ook in de tweede Pyreneeënrit zaterdag kon de tweevoudige winnaar het tempo van de andere favorieten niet aan. In de derde rit in de Pyreneeën trok de Spanjaard nog in de aanval, maar hij werd al snel weer ingelopen. Op honderd kilometer van de finish stapte hij van de fiets en in de wagen. De Tour verliest zo na negen dagen een van zijn topfavorieten.