Serena Williams wint Wimbledon

Serena Williams heeft voor de zevende keer in haar carrière het Grandslamtornooi van Wimbledon gewonnen. In de finale klopt ze de Duitse Angelique Kerber in twee sets: 7-5 en 6-3 . Voor Serena Williams is het haar 22e Grandslamoverwinning, daarmee evenaart ze de Duitse Steffi Graf. 

Op het gras van Wimbledon had Kerber er al voor gezorgd dat er geen finale kwam tussen de zusjes Williams. De Duitse schakelde in de halve finale namelijk Venus Williams uit. De finale zelf begon erg gelijk opgaand. Beide speelsters speelden op een hoog niveau en wonnen telkens hun opslagspel. Maar bij 6-5 in de eerste set brak Serena een eerste keer door de opslag van Kerber. Meteen goed voor winst in de eerste set: 7-5.

In de tweede set kreeg Kerber bij 3-3 op haar beurt een kans om door de opslag van Williams te gaan. Serena zette de scheve situatie recht en won alsnog haar opslagspel. Meteen daarna forceerde de 34-jarige Amerikaanse de beslissing. In het daaropvolgende opslagspel van Kerber brak Serena een tweede keer door de opslag van de Duitse waardoor het plots 5-3 stond. Serena Williams serveerde de wedstrijd simpel uit en pakte zo haar 22e Grandslamtitel.

Daarmee neemt ze revanche op Kerber voor de verloren Australian Open-finale. Williams evenaart de Duitse Steffi Graf met 22 Grandslamzeges. Dat zijn er twee minder dan de Australische Margaret Smith-Court (zij won 24 titels tussen 1960 en 1973). Maar slechts 11 daarvan waren in het zogenaamde Open Era. 

Knokken

Serena Williams kwam dit jaar al twee keer dichtbij een 22e grandslam, maar zowel op de Australian Open (tegen Kerber) als Roland Garros (tegen Garbine Muguruza) struikelde ze over de laatste horde. "Het is heel moeilijk geweest om niet aan het record te denken", gaf Williams na haar zege tegen Kerber toe. "Ik heb het dit jaar al een paar keer geprobeerd maar verloor toen van heel sterke tegenstanders, onder wie Angelique. Deze zege smaakt des te zoeter omdat ik besef hoe hard ik ervoor heb moeten knokken." Voor haar Duitse tegenstander had Williams niets dan lovende woorden. "Ze is zo'n fantastische opponente. Ze verplicht mij echt mijn beste tennis boven te halen."