Kevin Borlée grijpt net naast EK-medaille

Kevin Borlée heeft tijdens het EK atletiek in Amsterdam net naast een medaille gegrepen op de 400 meter. Met een chrono van 45.60 moest hij tevreden zijn met de vierde plaats, naar eigen zeggen omdat hij zijn race niet goed indeelde.

"Ik ben te snel vertrokken en daar heb ik de gevolgen van ondervonden", stelde een ontgoochelde Borlée. "Ik voelde me goed, zonder twijfel te goed. Ik ben met veel energie uit de startblokken vertrokken. Ik zei 'waaw' tegen mezelf. Ik had te veel vertrouwen. In plaats van gas terug te nemen en mijn koers goed in te delen, liep ik te snel in de eerste 200 meter. Ik beging een grote fout.

In moeilijke omstandigheden met die wind had ik kalm moeten blijven zoals Martyn (Rooney, de winnaar van de race, nvdr.). Hij eindigde sterk." "Ik heb nog altijd pijn aan mijn voet", vervolgde Kevin Borlée, die recent nog werd behandeld voor een slijmbeursontsteking aan de rechtervoet.

"Het is eigenlijk nog slechter dan gisteren. Dat moeten we absoluut verzorgen, om in de komende dagen geen pijn te hebben. Het is niet erg, maar het irriteert." Of dit betekent dat hij niet zal aantreden in de reeksen op zaterdag en de finale op zondag van de 4x400m, daarover wil Kevin Borlée zich niet uitlaten. "Ik weet het niet. We zullen het bespreken met de artsen. Maar ik moet opletten met het oog op Rio."