Van Der Plaetsen: "Dit is hemels genieten"

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen was na z’n gouden medaille op het EK in Amsterdam dolgelukkig. “Het was hemels genieten toen ik over de lijn kwam” zei Van der Plaetsen aan VTM NIEUWS. “Ik wist eigenlijk al een ronde voor het einde dat het binnen was. Het was echt een fantastisch moment.”

Twee jaar geleden werd bij Van der Plaetsen nog teelbalkanker geconstateerd. De 25-jarige Deinzenaar overwon de ziekte en staat nu opnieuw aan de Europese top. “Ik had wel gedacht dat ik nog op een EK zou staan, maar niet met een medaille” lachte Van der Plaetsen. “Europees kampioen worden is altijd al een doel geweest, maar door m’n ziekte is die wat naar de achtergrond verdwenen. Plots sta ik hier nu weer, dit is onwaarschijnlijk.”

Van der Plaetsen plaatste zich meteen ook voor de Olympisch Spelen in Rio. Met 8 218 punten doet hij ruimschoots beter dan de Olympische limiet van 8 100 punten. “In Rio zit er nog een veel hogere score in. Daar wil ik m’n persoonlijk record breken en de top acht halen. Ik hoop dat ik het publiek daar nog eens kan laten genieten.”