Cavendish pakt zijn derde ritzege

Bekijk het ritverslag vanaf 34:05.

Mark Cavendish heeft z’n derde ritoverwinning in deze Ronde van Frankrijk geboekt. De Brit was in een massasprint sneller dan Marcel Kittel en Daniel McLay. Voor Cavendish is het z’n 29e ritoverwinning in de Tour. Alleen Eddy Merckx heeft nu meer ritoverwinningen in de Tour: de Kannibaal heeft er 34. Greg Van Avermaet behoudt de gele leiderstrui.

De zesde etappe in de Tour was opnieuw spek naar de bek van de sprinters. Slechts drie heuvels lagen er op de 190 kilometer tussen Arpajon-cur-Cère en aankomstplaats Montauban. Twee vroege vluchters kleurden de etappe. De Japanner Arashiro en de Tsjech Barta kregen maximaal vijf minuten voorsprong van het peloton. BMC, de ploeg van gele trui Greg Van Avermaet, hield de leiders binnen schot en daardoor kon Van Avermaet rustig genieten van z’n eerste koersdag in de gele trui.

Op 21 kilometer van de streep was het verhaal van Arashiro en Barta uit en kon het peloton zich optimaal voorbereiden op de vierde massasprint in deze Tour. Over smalle wegen ging het naar aankomstplaats Montauban. Lotto-Soudal hield André Greipel constant goed voorin. Van Etixx Quick-step daarentegen was lang geen spoor. Pas in de slotkilometer brachten ze Marcel Kittel naar voor. Toen Kittel aanging kon alleen Cavendish de Duitser nog remonteren. Op de meet  hield de Brit een half wiel voorsprong over. Door de overwinning neemt Cavendish de groene trui opnieuw over van Peter Sagan.

Uitslag rit 6:

 1.  Mark Cavendish (Gbr)
 2.  Marcel Kittel (Dui) 
 3.  Daniel McLay (Gbr) 
 4.  Alexander Kristoff (Noo) 
 5.  Christophe Laporte (Fra) 
 6.  Peter Sagan (Svk) 
 7.  Dylan Groenewegen (Ned) 
 8.  Edward Theuns (Bel) 
 9.  Bryan Coquard (Fra) 
 10.  Shane Archbold (Aus) 

Stand na rit 6:

 1.  Greg Van Avermaet (Bel)
 2.  Julian Alaphilippe (Fra) + 5'11
 3.  Alejandro Valverde (Spa) + 5'13
 4.  Joaquin Rodriquez (Spa) + 5'15
 5.  Chris Froome (Gbr) + 5'17
 6.  Warren Barguil (Fra) + 5'17
 7.  Nairo Quintana (Col) + 5'17
 8.  Pierre Rolland (Fra) + 5'17
 9.  Fabio Aru (Ita) + 5'17 
 10.  Daniel Martin (Ier) + 5'17