"Vorig jaar was mooi, maar dit is beter"

Onze Tour-reporter Merijn Casteleyn sprak met gele trui Greg Van Avermaet na z’n knappe ritzege in de Tour. “Ik heb al een paar foto’s genomen met m’n gele trui. Het ziet er wel goed uit” opende Van Avermaet. Vorig jaar won Van Avermaet een rit in de tour, dit jaar lukt hem dat dus opnieuw, maar daarbovenop komt nog een gele trui. “Vorig jaar was mooi, maar dit gaat er toch over. Die gele trui maakt het iets specialer.”

Na z’n ritzege vorig jaar moest Van Avermaet meteen naar huis voor de geboorte van z’n dochter Fleur. Nu juichte Fleur mee voor de TV. “Ik heb gezien dat die foto op internet is beland. Voor haar & m’n vriendin is het heel plezant. Ze moeten me al zoveel missen. Dan is het leuk om iets mee naar huis te kunnen nemen.”

Van Avermaet nam ook nog even het roadbook door. “Vandaag zal ik nog wel in de gele trui staan. Vrijdag wordt al moeilijker. Het is afwachten, maar ik zal zeker proberen overleven. Op zaterdag zal er zeker iemand anders in het geel staan.” Dan staat er een zware bergrit op het programma. “Hopelijk is het dan een ploegmaat, maar ik ga sowieso zo veel mogelijk proberen genieten van die gele trui.”