Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Tienkamper Van Alphen niet naar Rio

Op het EK atletiek in Amsterdam heeft tienkamper Hans van Alphen de strijd gestaakt bij het begin van de tweede dag in de tienkamp. Het was voor Van Alphen de laatste kans om zich nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, nadat verschillende blessures zijn parcours overhoop gooiden. Op de Spelen in Londen greep Van Alphen nog net naast een bronzen medaille.

 Van Alphen stond na vijf van de tien onderdelen van de tienkamp in Amsterdam op de dertiende plaats met 3.993 punten. Hij had de eerste dag goed verteerd, maar donderdagochtend had hij te veel last van een blessure aan het bekken. Van Alphen deed nog een test, maar die overtuigde hem niet en hij besloot daarna niet meer te starten. 

Van Alphen hoopte zich in Amsterdam te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Daarvoor had hij minstens 8.100 pinten nodig.  "Alles gedaan om de pijn draaglijk te maken in mijn bekkenregio. Het mocht niet baten. Gedaan EK. Weg Rio. Later meer. Nu wil ik even 'rust'", tweette een duidelijk ontgoochelde Van Alphen al.