Goffin uitgeschakeld na vijfsetter

David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van Wimbledon. Onze landgenoot begon nochtans goed tegen Milos Raonic, de nummer zeven van de wereld. Hij won de eerste twee sets, maar verloor uiteindelijk na vijf sets: 6/4, 6/3, 4/6, 4/6 en 4/6.

Onze landgenoot begon sterk aan zijn achtste finale op Wimbledon. De wedstrijd ging gelijk op tot een 3-3-stand en dan sloeg Goffin – met wat geluk – toe op de opslag van Raonic. Dankzij de break en dominant tennis haalde hij de eerste set binnen: 6/4.

De Belg en Canadees waren aan mekaar gewaagd en in het vijfde game van de tweede set ging onze landgenoot, het nummer elf van de wereld, opnieuw door de opslag van Raonic. Goffin gaf die voorsprong niet meer uit handen en leidde zo met twee sets tegen nul.

Raonic was enorm geprikkeld en had al vroeg in de derde set de break te pakken. Onze landgenoot kreeg dan wat hulp van de weergoden, want de wedstrijd moest door de regen even worden stilgelegd. Na de regenpauze haalde Goffin opnieuw zijn betere tennis naar boven, maar de set ging met 6/4 toch naar de Canadees.

Nadien kantelde de wedstrijd. De opslag van Milos Raonic begon op volle toeren te draaien en de nummer zeven van de ATP-ranking haalde de vierde en vijfde set binnen, telkens met 6/4. Voor David Goffin eindigt Wimbledon net zoals vorig jaar in de achtste finales. Hij grijpt zo naast een tweede kwartfinale op een grand slam, na Roland Garros vorige maand. Milos Raonic neemt het in de kwartfinales op tegen Djokovic-killer Sam Querrey.