Stuyven: "Ben meer ontgoocheld nu"

Net niet voor Jasper Stuyven vandaag. De renner van Trek-Segafredo leek lang af te stevenen op de dagzege, maar werd in de slotkilometer voorbij gestoken door de grote kanonnen in het peloton. Stuyven houdt wel de bolletjestrui over aan zijn dag in de aanval, maar had toch liever gewonnen.

“Ik ben meer ontgoocheld op dit moment. Ik dacht dat het ging lukken, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd. Het was een beetje ontploffen op het steile stuk. Het is natuurlijk al een goed begin van de Tour, maar de ambities zijn hoog, zeker als je zo dicht komt. Laat ons hopen dat ik het nog eens kan proberen de komende weken.”

Stuyven heeft net zoals zijn ploegmaat Edward Theuns zijn Tourdebuut niet gemist. Theuns eindigde in de eerste rit als vijfde en mocht zo een dag in de witte jongerentrui rondrijden, Stuyven mag morgen de bolletjestrui aantrekken. “We rijden goed. Ik gisteren, Jasper vandaag. Het is te hopen dat we zo drie weken kunnen doordoen”, reageert Theuns. “Het niveau is echt heel hoog en dan is het wel leuk dat we ons als debutanten zo kunnen laten opmerken.”