Djokovic uitgeschakeld op Wimbledon

Novak Djokovic mag zijn koffers al pakken op Wimbledon. De titelverdediger en nummer één van de wereld verloor in de derde ronde in vier sets van de Amerikaan Sam Querrey (ATP 41): 6/7, 1/6, 6/3 en 6/7.

De wedstrijd tussen Djokovic en Querrey was er een die over twee dagen werd gespeeld. Vrijdagavond wankelde de nummer één van de wereld al door de eerste twee sets te verliezen tegen Querrey, die 40 plaatsen lager staat op de ATP-ranking. De regen bracht toen redding en zo kon de Serviër een nachtje bezinnen.

Ook op zaterdag bereikte Djokovic niet zijn beste niveau. Hij won de derde set wel met 6/3 en kwam zo terug in de match. In de vierde set hielden beide spelers gelijke tred ondanks heel wat breakkansen. Bij een 6/5-stand voor de Amerikaan was de regen opnieuw spelbreker. Djokovic kwam goed uit die regenpauze en dwong een tiebreak af. Die won Querrey met 7/5 en de Amerikaan zorgde zo voor de verrassing van het toernooi. In de achtste finales neemt hij het op tegen Nicolas Mahut (ATP 51).

Voor Djokovic komt er zo een einde aan zijn spectaculaire zegereeks op de grandslamtoernooien. De Servische nummer één van de wereld won de voorbije vier grand slams – goed voor een Career Slam - en boekte in de tweede ronde nog zijn dertigste overwinning op rij op een grand slam. Vorig jaar klopte de Serviër nog Roger Federer in de finale van Wimbledon, maar op een vierde eindzege zal hij minstens nog een jaar moeten wachten.

Na de wedstrijd was Novak Djokovic groot in zijn nederlaag. Hij deelde zelfs nog handtekeningen uit aan de supporters.