Dossier EK 2016

Renners met hoofd bij Wales - België

Zaterdag start aan de Mont-Saint-Michel de 103e Ronde van Frankrijk. De renners staan voor drie loodzware weken door Frankrijk, maar enkele van hen zijn vandaag nog meer met hun hoofd bij de Rode Duivels. Die spelen vanavond de kwartfinale van het EK tegen Wales.

Wie Wales zegt in het wielerpeloton zegt Geraint Thomas. Onze reporter Merijn Casteleyn gaf de Welshe renner van Team Sky een speciaal, Belgisch getint kaartje. “Ik heb wel gehoord dat Vertonghen geblesseerd is”, reageert die. “Dat is in ons voordeel.” Pintjes drinken zal Thomas vanavond niet doen. “Dat is voor later, maar ik kan zeker vanuit mijn bed kijken. Als het op strafschoppen uitdraait, kan Wales maar beter winnen, want dan wordt het laat.”

Ook de Belgische renners zullen de match vanuit hun slaapkamer volgen. Zo ook Jasper Stuyven en Edward Theuns van Trek-Segafredo: “Wat moet, dat moet. Maar we hopen toch dat ze geen strafschoppen nodig hebben.” Iljo Keisse (Etixx – Quick Step) denkt dat de Belgen gaan winnen met 2-1, zonder verlengingen. Zijn ploegmaat Julien Vermote gokt op een 2-0-winst.