Bouhanni niet in Tour na vechtpartij

Nacer Bouhanni, de Franse spurter van Cofidis, wordt door ploeg uit de selectie voor de Ronde van Frankrijk gezet. Bouhanni staat bekend als ‘de bokser’ en die reputatie heeft hij dit weekend volledig waargemaakt. Voor het Frans kampioenschap raakte Bouhanni slaags met een gast in het hotel waar hij verbleef. Hij zou een tand van de hotelgast uitgeslagen hebben. Bouhanni was in de Tour een kanshebber op ritzeges.

Volgens z’n ploeg heeft Bouhanni een blessure aan z’n rechterhand overgehouden na een agressieve situatie in het hotel de nacht voor het Frans kampioenschap. Bouhanni ging gewoon daar gewoon van start, maar bleef last hebben van z’n hand. Omdat de wonde slecht genas is Bouhanni zelfs geopereerd aan z’n hand.

Bouhanni heeft een kwalijke reputatie in het peloton. In de Dauhpiné deelde hij in volle sprint nog een kopstoot uit aan de Noor Alexander Kristoff. Bouhanni won de etappe en werd nadien, tot grote verrassing, niet gediskwalificeerd. In de Tour zal hij z’n bokskunsten alvast niet kunnen laten zien.