Johan Vansummeren stopt met koersen

Een emotionele Johan Vansummeren heeft een punt achter zijn professionele wielercarrière gezet. De 35-jarige Vansummeren kreeg in het begin van het seizoen hartproblemen en werd begin juni nog geopereerd. Harteritmestoornissen zorgen er nu voor dat Vansummeren vervroegd moet stoppen met koersen. In 2011 won Vansummeren Parijs-Roubaix en meteen daarna vroeg hij z’n vriendin Jasmine Vangrieken ten huwelijk op de wielerbaan van Roubaix.

Vansummeren moest in februari afstappen in de Ronde van Oman wegens gezondheidsproblemen. Pas later bleek dat er sprake was van hartproblemen. Vansummeren moest de voorjaarsklassiekers aan zich laten voorbij gaan en werd door z’n ploeg AG2R op non-actief gezet. Nadat tests hadden uitgewezen dat Vansummeren hartritmestoornissen had, werd hij begin juni in alle stilte geopereerd.

De operatie mocht niet baten, de hartritmestoornissen in combinatie met topsport is te gevaarlijk en dus zag Vansummeren geen andere optie dan een punt achter z’n wielercarrière te zetten. Het afscheid van de wielersport valt ook z'n vrouw Jasmine Vangrieken zwaar. Dit poste ze op Instagram: