Goffin & Flipkens in 2e ronde Wimbledon

David Goffin heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde op het Grand Slam-tornooi van Wimbledon. Onze landgenoot (ATP 11) was in drie sets te sterk voor de Brit James Ward (ATP 177), het werd 6-2, 6-3 en 6-2. Bij de vrouwen plaatste ook Kirsten Flipkens zich voor de tweede ronde. Flipkens (WTA 51) won met 6-3 en 6-1 van de Amerikaanse Nicole Gibss (WTA 76).

Ruben Bemelmans heeft de eerste ronde op Wimbledon niet overleefd. Bemelmans (ATP 193) verloor na een martathonwedstrijd in vijf sets van de Braziliaan Bellucci (ATP 62). Het werd 3-6, 6-4, 6-3, 1-6 en 8-6 voor Bellucci. Domper voor Bemelmans, die via de kwalificaties op de hoofdtabel van Wimbledon geraakte.

En ook Yanina Wickmayer heeft de eerste ronde op Wimbledon niet overleefd. Wickmayer (WTA 46) verloor in drie sets van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 17). Wickmayer verloor de eerste set met 6-2, maar vocht in de tweede set terug: het werd zelfs 6-0 voor Wickmayer. De beslissende derde set bracht veel spanning, maar op het einde kraakte Wickmayer en moest ze zich met 8-6 gewonnen geven. 

Twee op vier dus voor de Belgen op de eerste dagn van Wimbledon. Alison Van Uytvanck neemt het morgen in haar eerste ronde nog op tegen de Britse Tara Moore.