Voetbalbond 4,6 miljoen in het rood

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het afgelopen boekjaar 4,6 miljoen euro geleden. Dat heeft het Uitvoerend Comité van de KBVB vrijdagavond bekendgemaakt op zijn statutaire vergadering.

In een periode van 18 maanden realiseerde de KBVB inkomsten van 67,7 miljoen euro. De uitgaven bedroegen dan weer 72,3 miljoen euro waardoor het totale verlies op 4,6 miljoen euro komt. De bond had zelf rekening gehouden met een verlies van 3,6 miljoen. "We maakten eenmalig een efficiëntieoefening, die op lange termijn besparend zal zijn. Door een aantal zaken aan te zuiveren, zoals het opnemen van de kosten van oude dossiers, kunnen we met een schone lei beginnen", verklaarde bondsvoorzitter François De Keersmaecker. 

Toch maakte de KBVB nog 1 miljoen extra verlies. "Op vraag van de bondscoach werd een thuiswedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk vervangen door een match in Parijs. Ook de afgelaste match tegen Spanje in november 2015 heeft de balans geen goed gedaan", klonk het. 

De Rode Duivels kostten de KBVB zo'n 9,2 miljoen euro, maar daar staat bijna 14 miljoen euro winst tegenover. Om de verschillende competities - waaronder de Jupiler Pro League - te organiseren, legde de bond 16,4 miljoen euro op tafel, er werd 2 miljoen euro winst op gemaakt. 

"Op financieel vlak hebben we een overgangsjaar doorgemaakt, waarin een aantal bladzijden definitief omgeslagen dienden te worden. Er werd geherstructureerd op personeelsniveau, en een nieuwe CEO werd aangesteld om een besparingsronde door te voeren", laat de KBVB optekenen.