Lastige loting Goffin op Wimbledon

David Goffin staat voor een moeilijk parcours op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Onze beste tennisser bij de mannen begint tegen de Brit Alex Ward (ATP 244). In de derde ronde kan hij uitkomen tegen opslagkanon Kevin Anderson, waarna een mogelijk achtste finale volgt tegen Milos Raonic en een eventuele kwartfinale tegen nummer één Novak Djokovic.

In Londen werd vrijdag geloot voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. David Goffin, het elfde reekshoofd, bereikte vorig jaar de achtste finales op het gras in Londen. Met Alex Ward krijgt hij in de eerste ronde een zeer haalbare kaart. Bij winst volgt een duel tegen de Rus Gabashvili (ATP 104) of een qualifier.

Een eerste test wacht in de derde ronde, wanneer Kevin Anderson (ATP 24) een mogelijke tegenstander is. De Zuid-Afrikaan bereikte de voorbije twee jaar de achtste finale en staat gekend om zijn sterke opslag.

Als David Goffin de eerste drie ronden overleeft, volgt een mogelijke confrontatie met Milos Raonic. De Canadees is het nummer zeven van de wereld en stond twee jaar geleden in de halve finales van Londense grandslamtoernooi. Als we nog verder mogen dromen, wacht in de kwartfinales mogelijk de nummer één van de wereld: Novak Djokovic.

Naast David Goffin heeft ook Ruben Bemelmans (ATP 188) zich kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van Wimbledon. Bemelmans versloeg in de derde en laatste kwalificatieronde de Duitser Daniel Brands. Tegen wie hij het in de eerste ronde opneemt, is nog niet duidelijk. 

Wickmayer, Flipkens, Van Uytvanck
Bij de vrouwen staan er drie speelsters op de hoofdtabel. Yanina Wickmayer (WTA 46) krijgt met reekshoofd Karolina Pliskova (WTA 17) geen makkelijke tegenstandster in de eerste ronde.

Kirsten Flipkens (WTA 52) – drie jaar geleden nog halve finaliste – begint tegen de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA 76). Alison Van Uytvanck (WTA 132) is terug na blessure en neemt het in de eerste ronde op tegen de Britse Tara Moore (WTA 229).

Overzicht Belgen Wimbledon:

  • David Goffin (ATP 11) – Alex Ward (ATP 244)
  • Yanina Wickmayer (WTA 46) – Karolina Pliskova (WTA 17)
  • Kirsten Flipkens (WTA 52) – Nicole Gibbs (WTA 76)
  • Alison Van Uytvanck (WTA 132) – Tara Moore (WTA 229)