Bolshakova stopt definitief

Svetlana Bolshakova stopt definitief met atletiek. De Belgische hinkstapspringster met Russische roots liet vandaag via Facebook weten dat ze er definitief mee ophoudt. Bolshakova werd twee jaar geleden mama van een zoontje en sindsdien combineerde ze het ouderschap met werken en trainen in de hoop om een comeback te maken op het BK. Een nieuwe blessure gooit echter roet in het eten en daarom heeft Bolshakova beslist om een punt achter haar atletiekcarrière te zetten.

De laatste wedstrijd van Bolshakova dateert al van 2013, toen werd ze wel nog Belgisch kampioen indoor in het hinkstapspringen. Nadien sukkelde ze met verschillende blessures en kon ze in 2014 niet deelnemen aan wedstrijden. Vorig jaar had ze nog aangegeven dat ze graag naar de Olympische Spelen in Rio zou gaan, maar dat ze daarvoor wel fit moest blijven. Dat is dus niet gebeurd en dus houdt ze er mee op.

Bolshakova won op het EK van 2010 in Barcelona nog brons voor België. Ze heeft ook het Belgisch record hinkstapspringen op haar naam staan (14,55 meter). In 2012 ging Bolshakova voor België naar de Olympische Spelen in Londen, maar daar stelde ze teleur met een 21e plaats in de kwalificaties.