"Ronde ongelooflijke opportuniteit"

Door volgend jaar zowel het Belgisch kampioenschap wielrennen te organiseren als de nieuwe startplaats te vormen voor de Ronde van Vlaanderen, toont Antwerpen meer dan ooit aan dat "het wielrennen hier in het drinkwater zit". Dat stelt Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). "Het is een ongelooflijke opportuniteit", stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever.

"Met dit topevenement zetten we ons nog sterker op de kaart als dé sportstad van Vlaanderen", vindt De Wever. "Samen met honderdduizenden wielerliefhebbers ben ik dus erg blij met de keuze van Flanders Classics voor Antwerpen." Volgens De Wever zal ook de economische return voor zijn stad groot zijn.

Inhoudelijk
Volgens Van Campenhout haalde Antwerpen het als startplaats van Brugge omwille van "het inhoudelijke verhaal". "De prijs was sowieso gestegen, voor elke kandidaat", zegt hij. "Dit was geen opbod. Dat de Muur van Geraardsbergen nu weer mee in het parcours kan, was uiteraard ook een belangrijk element."

De praktische details moeten nog verder besproken worden met organisator Flanders Classics, klinkt het, maar het is alvast het plan om de start in 2017 op de Grote Markt te laten plaatsvinden. "Een uittocht in de schaduw van de kathedraal zou prachtig zijn", stelt Van Campenhout. "Dat hebben we vorig jaar bij de start van een Touretappe nog gezien. Toen waren er trouwens 300.000 bezoekers. We moeten bescheiden blijven, maar ik denk dat er voor de Ronde opnieuw héél veel volk zal opdagen."