Boonen: "Ook renners moeten veiliger rijden"

De koers moet veiliger en dus zaten woensdagmiddag alle betrokken partijen samen om afspraken te maken. Renners, organisatoren, politie en de Belgische wielerbond kwamen samen in de gebouwen van de bond. Ze willen onder andere vermijden dat motards in de toekomst het peloton nog inhalen. Daarnaast moeten ook de renners zelf veiliger rijden, dat zegt Tom Boonen.

“Soms wordt er te veel gekoerst”, vertelt Boonen. “Vanaf het moment dat de wedstrijd van start gaat, geldt alleen dat maar. Renners moeten ook beseffen dat ze instaan voor de veiligheid van hun collega’s. Vanaf het moment dat je moto’s gaat blokkeren, sta je ook in voor mogelijke gevolgen daarvan in de wedstrijd. Je hebt daar een verantwoordelijkheid.” Tom Boonen roept op om jonge renners zich daar al van bewust te maken in de jeugdcategorieën.

De discussie over de veiligheid in de koers kwam de voorbije weken opnieuw hoog op de agenda te staan na het ongeval met Stig Broeckx. De renner van Lotto-Soudal raakte in de Ronde van België zwaar gewond aan het hoofd nadat een motorrijder hem ten val bracht.