Djokovic wint eerste Roland Garros

Novak Djokovic heeft voor de allereerste keer Roland Garros op zijn naam geschreven. De Serviër won van de Brit Andy Murray in vier sets: 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. Op die manier behaalt hij zijn eerste Grand Slam uit zijn carrière (winst in vier opeenvolgende grand slams) en wordt hij de achtste mannelijke tennisser ooit die de vier prestigieuze tornooien kan winnen.

In de eerste set dicteerde Murray het spel, terwijl Djokovic wat tijd nodig had om in de wedstrijd te komen. Het was dan ook de Brit die de eerste set won met 6-3. In de tweede set veranderde het gezicht van de match volledig. Djokovic verdeelde en Murray maakte te veel fouten waardoor de Serviër de tweede set makkelijk naar zich toetrok, 1-6.

De derde set verliep iets evenwichtiger, maar telkens won Djokovic de belangrijkste punten met goed en agressief tennis. Hij boog zijn achterstand om door 6-2 te winnen. In de vierde set kwam Murray opnieuw piepen en maakte hij het Djokovic heel moeilijk, maar Djoko maakte de wedstrijd af met 6-4. 

In zijn vierde finale van Roland Garros is het dan uiteindelijk wel raak geweest voor de nummer één van de wereld. Na Wimbledon, US Open en Australian Open is dit zijn vierde grand slam op rij die hij winnend afsluit.