Delfine Persoon draagt winst op aan Ali

Delfine Persoon heeft gisteren in Roeselare haar WBC-wereldtitel bij de vrouwen lichtgewichten met verve verdedigd. "Deze overwinning draag ik op aan de grootste bokser aller tijden, die vandaag overleden is", zei Delfine na afloop van de kamp.

De 31-jarige West-Vlaamse versloeg de Dominicaanse Christina Linardatou overtuigend op punten. De Belgische Sportvrouw van het Jaar hield aan de titelstrijd wel een gekloven wenkbrauw over.

Ontevreden
Honderd procent tevreden was de agente bij de spoorwegpolitie niet over haar kamp. "Ik kon er meer van gemaakt hebben. Het werd een sluw en vuil gevecht. Je moet met twee zijn om er een knappe boksmatch van te maken en dat was dus niet het geval. Toen ik de eerste keer de punten doorkreeg, nam ik ook geen risico's meer en ging wat terughoudender boksen. Ik heb onlangs af te rekenen gehad met gordelroos, waardoor mijn lichaam sneller tekenen van vermoeidheid vertoont. Ik ben blij dat ik het gehaald heb."

Tijdens de vierde ronde kreeg Persoon een klap van het hoofd van Linardatou waardoor haar wenkbrauw gekwetst raakte. "Ik voelde die opengaan. Vooral mijn trainer vreesde het ergste, maar gelukkig viel het allemaal best mee. Ik bleef tot het einde puntenvoordeel behouden. Van mijn kamp onthoud ik dat ik niet voldoende heb kunnen tonen aan het publiek."

Olympische Spelen
"Of ik naar de Olympische Spelen kan, is ook voor mij een vraagteken. Ik ben al vijftien jaar bezig met het boksen. Het liefst nu en geen vier jaar meer wachten. Hopelijk krijg ik die kans nog. Ik ben nog niet versleten, maar ga het aantal kampen in het jaar toch wat beperken. Meer pieken naar de grotere wedstrijden en de kleinere laten schieten. Mijn lichaam is geen 21 meer", vertelt Persoon.