Muguruza houdt Serena van record

De Spaanse Garbine Muguruza (WTA 4) heeft Roland Garros gewonnen. Ze haalde het in de finale verrassend van Serena Williams (WTA 1) met 7-5 en 6-4. Door de nederlaag blijft Serena Williams steken op 21 grandslamzeges, eentje minder dan Steffi Graf. 

Muguruza klopte Williams twee jaar geleden al op Roland Garros en had duidelijk vertrouwen in een goede afloop. Ze brak in het begin van de partij al door de opslag van Williams. De nummer één trok de bordjes weer gelijk, maar leverde bij 5-5  haar opslag opnieuw in. Muruguza aarzelde niet en serveerde de set uit: 7-5. In de tweede set brak de Spaanse meteen in het eerste spelletje, Williams klampte nog aan, redde bij 5-3 een aantal matchpunten, en verkleinde de schade tot 5-4. Maar de arm van Muruguza trilde niet: ze serveerde de wedstrijd uit met een blanco opslagspelletje: 6-4.

Het is voor de Spaanse, momenteel nummer 4 ter wereld, de eerste grandslamtitel. Serena Williams blijft voorlopig steken op 21 grandslamzeges. Bij winst vandaag had ze het magische record van Steffi Graf geëvenaard. "Ik ben hier extreem gelukkig mee. Dat ik de titel win tegen één van de beste speelsters aller tijden, maakt het nog mooier", reageerde Muguruza. "In Spanje is dit het populairste Grand Slam. Rafa (Nadal) was hier al zo vaak kampioen."