Goffin grijpt naast historische halve finale

Het sprookje van David Goffin op Roland Garros zit erop. Onze landgenoot verloor in de kwartfinale in vier sets van de Oostenrijker Dominic Thiem. Het werd 6/4, 6/7, 4/6 en 1/6.

Goffin en Thiem dat zijn de nummers 13 en 15 op de ATP-ranking. De twee zijn generatiegenoten – en vrienden – en kennen mekaar dus goed. Voor beide was het ook de eerste kwartfinale op een grandslamtoernooi uit hun carrière.

Onze landgenoot was in de eerste set al meteen op achtervolgen aangewezen. Thiem ging al snel door de opslag van Goffin en hield die voorsprong ook vast. Goffin vocht terug tot 4/4 en ging nadien op en over de Oostenrijker. De eerste set was zo voor de Belg met 6/4.

Laat tweede set uit handen glippen
Het tweede bedrijf begon zoals Goffin het eerste eindigde. Met dominant tennis en een lovegame haalde hij zijn opslagspel binnen en hij zorgde ook meteen voor een break. Lang kon onze landgenoot daar niet van profiteren, want Thiem zette de scheve situatie al snel weer recht. Bij een 4/3-stand ging Goffin opnieuw door de opslag van de Oostenrijker en hij serveerde zo voor setwinst, maar Goffin gaf zijn voordeel opnieuw uit handen. Na een razend spannende tiebreak (9/7) hing Thiem de bordjes weer gelijk.

Ook in de derde set begon David Goffin met een break. Het nummer dertien van de wereld hield zijn voordeel aanvankelijk vast, maar Dominic Thiem bleef aanklampen. Net zoals Goffin in de eerste set kwam hij terug tot 4/4, waarna hij op en over onze landgenoot ging: 4/6.

Vertrouwen weg
Het vertrouwen bij de Belg leek helemaal verdwenen bij het verlies van de derde set. Thiem ging door op zijn elan en won maar liefst negen games op een rij. Goffin kon nog één spelletje winnen in de vierde set, maar bij een 1/5-stand, maakte de Oostenrijker het af.

David Goffin grijpt zo naast een historische halve finale op Roland Garros. Na Filip Dewulf in 1997 zou hij de eerste Belg zijn die die fase van een grandslamtoernooi kon bereiken. Toch mag onze landgenoot Parijs verlaten met opgeheven hoofd. Hij leverde dit toernooi de beste prestatie uit zijn carrière op een GS en klopt op de deur van de top tien in het mannentennis.