Goffin naar kwartfinale Roland Garros

David Goffin (ATP 13) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. Na heel wat onderbrekingen door de regen de voorbije dagen zette onze landgenoot de Let Ernests Gulbis (ATP 80) makkelijk opzij: 4/6, 6/2, 6/2 en 6/3. In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 15).

Nadat het programma maandag volledig in het water viel en dinsdag ook voor het overgrote deel, konden de spelers vandaag wel spelen op het Parijse gravel. Zo ook David Goffin. Onze landgenoot stond na gisteren 3-0 in het krijt tegen Gulbis, maar zette zijn achterstand al snel weer recht. Toch ging de eerste set nog met 4/6 naar de Let.

Nadien nam Goffin de match helemaal in handen. De tweede set haalde hij binnen met een knap dropshot en ook door de derde en vierde set stormde hij als een wervelwind doorheen: 6/2, 6/,2 en 6/3.

David Goffin kwalificeert zich zo voor het eerst in zijn carrière voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi. Hij is de derde Belg die zo ver geraakt en is volgende week ook de eerste Belg die in de top 10 van het mannentennis komt.