Peeters wil draaiboek voor wielerwedstrijden

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil een risicoanalyse van wielerwedstrijden om zo een draaiboek voor veiligere wedstrijden uit te bouwen. Dat heeft de minister gezegd in een gesprek met VTM NIEUWS.

Peeters reageert daarmee op het dramatische ongeval tijdens de Ronde van België gisteren. Toen botsten twee motors die daarna in het peloton terechtkwamen. Grootste slachtoffer is Stig Broeckx, hij ligt in coma. Zo’n ongeval is eigenlijk een arbeidsongeval, want de renners zijn op dat moment hun werk aan het uitvoeren.

En dat valt dus onder de minister van Werk. “Ik ben verantwoordelijk voor welzijn op het werk. Dus wil ik mijn inspectie een risicoanalyse laten uitvoeren en een draaiboek voor veiligere wielerwedstrijden.”

Dat draaiboek moet voor alle wielerwedstrijden gebruikt kunnen worden. “Die wedstrijden, waar zo veel mensen naar uitkijken, moeten in alle veiligheid kunnen gebeuren, zodat de profrenners beschermd worden”, aldus Peeters, die zelf een keer per jaar als seingever werkt tijdens de Ronde van Vlaanderen.