Laatste rit Ronde van België gaat door

De slotrit van de Ronde van België gaat vandaag dan toch door. Na de valpartij van gisteren, waarbij verschillende renners zwaar ten val kwamen, was het lang onduidelijk of het peloton zelf de koers nog wou verderzetten. Lotto Soudal, de ploeg van Stig Broeckx, die twee hersenbloedingen opliep en in coma ligt, heeft zich wel teruggetrokken uit de wedstrijd.

Tijdens de koninginnenrit van gisteren werden de renners opgeschrikt door een zware crash nadat twee motors op het peloton inreden. Maar liefst zeventien wielrenners smakten tegen de grond. De koers werd geneutraliseerd, maar al snel gaf het peloton aan er zelf genoeg van te hebben. Het overlijden van Antoine Demoitié, die het leven liet na een aanrijding door een motor in Gent-Wevelgem zat bij renners en ploegleiders nog te vers in het geheugen. Onder meer Enrico Gasparotto, zesde in het klassement, gaf aan dat de laatste rit misschien beter geannuleerd kon worden.

In de loop van de avond raakte bekend dat Stig Broeckx van Lotto Soudal in een niet-kunstmatige coma lag in het ziekenhuis van Aken. De renner liep twee hersenbloedingen en een breuk in de oogkas op. Lotto Soudal verschijnt vandaag dan ook niet meer aan de start van de laatste rit.