Devenyns wint 3e rit ronde van België

Dries Devenyns heeft de derde etappe in de Ronde van België gewonnen en pakt meteen ook de leiderstrui over van Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice). De renner van IAM Cycling beende Stijn Vandenbergh (Etixx - Quick Step) bij in de laatste kilometer, die ook Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles) nog voor moest laten gaan. 

De tweede rit in lijn in de Ronde van België was er een in de Vlaamse Ardennen. De renners vertrokken nog aan de kust in Knokke-Heist en kwamen zo’n 200 kilometer later aan in het Oost-Vlaamse Herzele. Een kopgroep met onder meer Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Julien Vermote (Etixx – Quick Step) en Dries Devenyns werd op 30 kilometer van de finish gegrepen. Meteen daarna ontstond er een nieuwe groep waarin ook Stijn Vandenbergh en Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) belandden.

Vooral Vandenbergh leek zijn zinnen te hebben gezet op deze rit. De meesterknecht van Etixx – Quick Step counterde sterk na een aanval van Benoot op de Lippenhovestraat. Enkel Devenyns kon het wiel van Vandenbergh volgen.

Met nog vier kilometer te gaan kwamen zes achtervolgers terug tot bij Vandenbergh en Devenyns, maar Vandenbergh reed opnieuw weg en begon solo aan de laatste kilometer. De renner van Etixx – Quick Step kon niet standhouden en werd in de laatste rechte lijn voorbij gesneld door Dries Devenyns. De 32-jarige Devenyns is naast dagwinnaar ook de nieuwe leider in de Ronde Van België. Wout van Aert eindigde in het peloton op 40 seconden van de winnaar. 

Top 10 rit 3:

  1. Dries Devenyns
  2. Baptiste Planckaert
  3. Stijn Vandenbergh
  4. Tiesj Benoot
  5. Pieter Vanspeybrouck
  6. Sergej Tsjernetski
  7. Enrico Gasparotto
  8. Reto Hollenstein
  9. Floris De Tier
  10. Edward Theuns