Roland Garros zit erop voor Wickmayer

Yanina Wickmayer is in de derde ronde van Roland Garros kansloos onderuit gegaan tegen het vierde reekshoofd Garbiñe Muguruza. De Spaanse won met 6-3 en 6-0 en gaat door naar de achtste finales.

Op het Court Philippe Chatrier stonden Wickmayer en Muguruza voor de tweede keer in hun carrière tegenover mekaar. Bij hun eerste ontmoeting begin 2014 in Hobart moest onze landgenote opgeven bij een 1-4-achterstand.

Gravelspecialiste Muguruza begon als favoriet aan het duel en toonde meteen ook waarom. In het derde spelletje ging de Spaanse al door de opslag van Wickmayer. Onze landgenote knokte nog terug tot 3-3, maar daarna haalde Muguruza de eerste set binnen.

In de tweede set domineerde de Spaande nummer vier van de wereld het spel. Ze gunde Wickmayer geen spelletje meer en won zo makkelijk met 6-3 en 6-0. In de achtste finales neemt Muguruza het op tegen de winnares van het Russische onderonsje tussen Svetlana Kuznetsova (WTA 15) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 27).

Voor Yanina Wickmayer eindigt Roland Garros dus in de derde ronde. Daarmee doet even goed als in 2010 en 2011, toen ze ook deze fase van het toernooi bereikte. Vorig jaar moest ze al na de eerste ronde haar koffers pakken. Met Wickmayer is ook de laatste Belgische speelster uitgeschakeld op het hoofdtoernooi. Bij de mannen is David Goffin (ATP 13) wel nog actief. Hij neemt het zaterdag in zijn derde ronde op tegen de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP 49).