Greipel sprint naar derde ritzege

André Greipel heeft zijn derde rit in deze Ronde van Italië gewonnen. De Duitser van Lotto-Soudal haalde het in een massasprint van Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) en Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Het is de derde en meteen ook laatste ritzege van Greipel in de Giro 2016, want hij keert straks naar huis. 

De twaalfde rit in deze Giro was er opnieuw eentje voor de sprinters. Na het klimgeweld van de voorbije dagen, kregen de klassementsrenners een snipperdag op het vlakke parcours van Noale naar Bibione. Daniel Oss (BMC) en Mirco Maestri (Bardiani) vormden de vlucht van de dag. Op zo’n 20 kilometer van de finish zat hun avontuur erop.

Met nog zestien kilometer en twee plaatselijke ronden te gaan, raakte de trein van Lotto-Soudal helemaal onder stoom. De Belgische ploeg controleerde de koers en zette zijn kopman André Greipel perfect af aan de finish. De Gorilla sluit zijn meest succesvolle Giro ooit af met drie ritzeges. De Luxemburger Bob Jungels (Etixx - Quick Step) behoudt de roze leiderstrui. 

Top 10 rit 12:

  1. André Greipel (Lotto-Soudal)
  2. Caleb Ewan (Orica GreenEDGE)
  3. Giacomo Nizzolo (Trek – Segafredo)
  4. Sasha Modolo (Lampre – Merida)
  5. Alexander Porsev (Katusha)
  6. Moreno Hofland (Team Lotto NL – Jumbo)
  7. Ivan Savitsky (RusVelo)
  8. Heinrich Haussler (IAM Cycling)
  9. Rick Zabel (BMC)
  10. Sonny Colbrelli (Bardiani)