Greipel pakt tweede ritzege in Giro

Drie op drie voor Lotto-Soudal. André Greipel heeft twee dagen na zijn eerste ritoverwinning een tweede keer gewonnen in deze Ronde van Italië. Succes was er ook voor zijn ploegmaat en winnaar van gisteren Tim Wellens. Onze landgenoot pakte de bergtrui.

Na de eerste rit met aankomst bergop was het vandaag opnieuw de beurt aan de sprinters in de Giro. Met 211 golvende kilometers op het programma viel er ook voor de klimmersbenen wat te winnen. Na zijn ritoverwinning van gisteren maakte Tim Wellens een doel van de blauwe bergtrui en met succes. Het verschil tussen hem en truidrager Cunego was voor deze rit één punt, maar onze landgenoot wist onderweg nog vier punten te sprokkelen en neemt zo de blauwe trui over van de Italiaan.

Het tempo tijdens het eerste koersuur lag te hoog voor de sprinters en het peloton splitte in twee, maar naarmate de wedstrijd vorderde zakte het tempo en konden de snelle mannen weer aansluiten. Rode trui Marcel Kittel zou niet meedingen naar een derde sprintzege. De Duitser van Etixx – Quick Step kreeg af te rekenen met materiaalpech op vijf kilometer van de finish en mocht een kruis maken over zijn winstkansen.

Sean De Bie en Jürgen Roelandts leidden hun kopman André Greipel bijna perfect naar de eindstreep, maar de Duitser raakte ingesloten. Hij leek in een verloren positie te zitten, maar als een duivel uit een doosje sprong hij voorbij al zijn concurrenten. Greipel pakt zo zijn twee ritzege in deze Giro, Nizzolo (Trek-Segafredo) eindigde als tweede, Modolo (Lampre-Merida) werd derde. Greipel pakt ook de rode trui over van Marcel Kittel, Tom Dumoulin blijft in de roze leiderstrui. 

Top 10 rit 7: 

  1. André Greipel
  2. Giacomo Nizzolo
  3. Sasha Modolo
  4. Caleb Ewan
  5. Enrico Battaglin
  6. Matteo Trentin
  7. Alexander Porsev
  8. Alexey Tsatevich
  9. Nicola Ruffono
  10. Elia Viviani