Kittel sprint naar de zege in Giro

Marcel Kittel (Etixx - Quick Step) heeft de tweede etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Duitser was superieur in een massaspint in de Nederlandse stad Nijmegen. Arnaud Démare (FDJ) eindigde als tweede, Sasha Modolo (Lampre) werd derde. Tom Dumoulin (Team Giant-Alpecin) blijft leider in het algemene klassement.

De eerste etappe in lijn deze Giro liep door de Nederlandse provincie Gelderland. De renners vertrokken in Arnhem en eindigden in Nijmegen. Het parcours was vooral vlak, met op het einde twee lokale ronden van 8,6 kilometer. Een ideale gelegenheid dus voor de sprinters.

Zoals dat van een klassieke sprintetappe wordt verwacht vluchtte een groepje renners eerst weg uit het peloton. Het was een klein groepje met amper drie renners. De bekendste naam was die van Maarten Tjallingii (Team Lotto NL-Jumbo). Op 60 en 46 kilometer van de streep waren er twee tussensprints. Nizzolo (Trek-Segafredo) was daarin twee keer de snelste in het peloton en pakte zo de overgebleven punten na de koplopers.

Met nog 45 kilometer te gaan kregen de renners ook het eerste klimmetje van deze Ronde van Italië voorgeschoteld. Omar Fraile (Dimension Data), een van de vluchters, kwam daar als eerste boven en pakt zo de eerste bergtrui.

Op 9 kilometer van de finish werden de laatste vluchters gegrepen door het peloton en zetten de sprintploegen hun treintjes op het spoor. Etixx – Quick Step was oppermachtig en leidde zijn topsprinter Marcel Kittel perfect naar de meet. De Duitser sprintte iedereen uit het wiel en pakt zo zijn negende zege van het seizoen. Door 10 bonificatieseconden komt hij in het klassement tot op één seconde van leider Tom Dumoulin. 

Top 10 rit 2 Giro: 

 1. Marcel Kittel 
 2. Arnaud Démare
 3. Sasha Modolo
 4. Moreno Hofland
 5. Nicola Ruffoni
 6. Alexander Porsev
 7. Caleb Ewan
 8. Kristian Sbaragli
 9. Andrey Amador
 10. Giacomo Nizzolo

Algemeen klassement: 

 1. Tom Dumoulin
 2. Primoz Roglic - zelfde tijd
 3. Marcel Kittel - 1"
 4. Andrey Amador - 6"
 5. Tobias Ludvigsson - 8"
 6. Moreno Moser - 12"
 7. Bob Jungels - 13"
 8. Matthias Brändle - 14"
 9. Silvian Dillier - 16"
 10. Roger Kluge - 16"