Van Avermaet ook volgend jaar bij BMC

Greg Van Avermaet (30) heeft zijn contract bij BMC verlengd. Hij zal ook na 2016 voor het Amerikaanse WorldTour-team rijden, zo meldt BMC. De precieze contractduur werd niet meegedeeld.

"In mijn zes jaar bij BMC ben ik altijd gelukkig geweest", aldus Van Avermaet, die na dit seizoen einde contract was bij BMC. "De voorbije zes jaar heb ik veel stappen vooruit gezet, maar ik voel dat ik nog iets extra in me heb en dat mijn werk bij het team er nog niet op zit. Ik wil nog een grote klassieker met BMC winnen. Dat blijft ook na 2016 de grote doelstelling."

"De steun van het team is sinds het begin ongelooflijk geweest", vervolgt Van Avermaet. "Door het team, de staf en de renners kon ik elk jaar beter worden en goede resultaten behalen. Ik maak heel wat plezier met de mensen in het team, het is net een familie rond mij. Ik kijk ernaar uit om verder te gaan met BMC."

Van Avermaet rijdt sinds 2011 voor BMC. De vier seizoenen voordien trad hij aan voor het Lotto-team. Dit seizoen won hij de Omloop Het Nieuwsblad en de Tirreno-Adriatico, waarin hij ook de zesde etappe en de ploegentijdrit op zijn naam schreef. In Milaan-Sanremo finishte Van Avermaet als vijfde, Gent-Wevelgem sloot hij af op de negende plaats.