Gasparotto wint de Amstel Gold Race

Enrico Gasparotto heeft voor de tweede keer in z’n carrière de Amstel Gold Race gewonnen. De 34-jarige Italiaan sprong op de Cauberg weg met de jonge Deen Valgren Andersen. In de sprint haalde de ervaren Gasparotto van Wanty Groupe-Gobert het makkelijk van de jonge Deen. Loic Vliegen (BMC) eindigde 9e en werd eerste Belg. Tim Wellens werd 10e.

In Nederlands Limburg was het draaien en keren op en rond de Cauberg. Philippe Gilbert won de Amstel Gold Race al 3 keer, maar speelde dit jaar geen rol van betekenis. Hij had nog teveel last van een gebroken vinger. Tim Wellens van Lotto-Soudal liet zich wel zien. Onze landgenoot viel aan op 7 kilometer van de meet en sloeg meteen een gat van 20 seconden. Maar de aanvalspoging van Wellens reikte niet verder dan de Cauberg.

Op de laatste beklimming van die Cauberg werd Wellens ingelopen door een ontketende Enrico Gasparotto. Jan Bakelants zat in het wiel, maar moest finaal lossen bij de Italiaan. Enkel de jonge Deen Valgren Andersen (Tinkoff) kon mee. Gasparotto werd eerder deze week nog tweede in de Brabantse Pijl en nu mocht hij een trapje hoger staan op het podium. In de sprint haalde hij het makkelijk van Andersen. Gasparotto won de Amstel al eens in 2012 en rijdt nu voor Wanty Groupe-Gobert, de ploeg van de overleden Antoine Demoitié.