"Zwaarste ontgoocheling in carrière"

Tom Boonen kwam vandaag een fietslengte te kort op de wielerpiste van Roubaix om een recordaantal zeges in de Helleklassieker – zijn favoriete koers – te pakken. “Het is wel de zwaarste ontgoocheling die ik al te verwerken heb gekregen”, reageert Boonen. “Ik ben op een moment in mijn carrière dat ik al tevreden mag zijn dat ik hier sta. Maar als je daar bent en je kan sprinten voor die overwinning, wil je natuurlijk die koers winnen. Ik heb er alles aan gedaan, maar je kan niet zeggen dat een ander van die renners het niet verdiende. Ik moet me erbij neerleggen.”

Een half jaar geleden zag het er nochtans niet goed uit voor Boonen, na een zware val in de ronde van Abu Dhabi. “Ik heb me enorm gepushed om klaar te raken voor Parijs-Roubaix. Ik heb het de voorbije weken al vaak moeten herhalen, maar eigenlijk stond voor mij alles in het teken van Parijs-Roubaix.”

Nog een jaar erbij?
De grote vraag nu: was dit de laatste Parijs-Roubaix voor Boonen? “We zien wel”, lacht Boonen. “Ik ben op het punt gekomen dat ik het jaar per jaar bekijk. Ik ga sowieso het jaar nog uitdoen – we zitten met het WK in Qatar op het eind van het seizoen, waar we met de Belgische ploeg iets moois kunnen doen. Dan zien we wel.”

“Het is echt een TGV geweest om klaar te raken. Maar de goesting is er nog, en als ik de conditie in orde krijg, kan ik nog altijd meedoen. Ik zie niet goed in waarom ik er dan een punt zou achter zetten”, voegt Boonen veelbetekenend toe.

“Ik heb er wel al een paar keen over nagedacht, daar ga ik eerlijk over zijn. De laatste jaren waren niet de makkelijkste uit mijn carrière, maar opgeven is gemakkelijk – dat doe ik niet zo graag. Vandaag had ik zo’n plezier in die wedstrijd, en dan denk ik: waarom doe ik niet nog een jaar of een voorjaar door?”