Vandoorne eindigt tiende in eerste GP

Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) heeft een geslaagd debuut gemaakt in de Formule 1. De 24-jarige West-Vlaming finishte op het circuit van Sakhir, nabij de Bahreinse hoofdstad Manama, in zijn eerste Grand Prix als tiende, nog net goed voor één WK-punt.

De Grand Prix van Bahrein, tweede manche in het wereldkampioenschap, werd gewonnen door de 30-jarige Duitser Nico Rosberg (Mercedes), die de Fin Kimi Räikkönen (Ferrari) en zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton voorbleef.

Rosberg won twee weken terug ook al de openingsmanche in Australië en gaat met het maximum van 50 punten aan de leiding in de WK stand. Titelverdediger Hamilton is met 33 punten tweede, de Australiër Daniel Ricciardo met 24 punten derde. Vandoorne staat met één punt op de dertiende plaats. De volgende GP wordt over twee weken in het Chinese Shanghai gereden.

"Dit had ik nooit gedacht"
Vader Patrick volgde de wedstrijd zo'n 6000 kilometer verder, in het supporterscafé van Stoffel in Izegem. Hij was uiteraard tevreden over de prestatie van zijn zoon. "Super dat hij de eerste punten voor McLaren binnenhaalde. Ik had verwacht dat hij tussen de tiende en de vijftiende plaats zou eindigen, maar dit had ik nooit verwacht. Ik ben een fiere vader."