Van Avermaet: "Op 1 seconde alles weg"

Greg Van Avermaet heeft gereageerd op zijn val en opgave in de Ronde van Vlaanderen. “Op één seconde was alles weg”, zegt een de BMC-renner. “Mijn voorjaar is voorbij en dat is spijtig, want ik denk dat ik mooie dingen kon laten zien.”

Tot aan de val zat Van Avermaet perfect op schema in wat zijn wedstrijd moest worden. De renner geeft uitleg hoe hij ten val kwam: “Een ploeggenoot haakte in een andere renner en kwam ten val. Ik zat er net achter en ging ook tegen de grond. Ik heb nog geprobeerd recht te staan, maar toen voelde ik dat het gebroken was.”

Een seconde
Een zware klap die Van Avermaet nog even moet verwerken: “We gaan door, maar de ontgoocheling is groot. Op één seconde was alles weg. Het voorjaar is voorbij. Spijtig genoeg, want ik denk dat ik mooie dingen kon laten zien.”

"Dit was belangrijkste wedstrijd"
Het is dan ook moeilijk voor Van Avermaet om al vooruit te kijken: “Met andere doelen ben ik nu niet bezig. Ik ga de klassiekers nu op televisie volgen, wat niet makkelijk zal zijn. De Tour komt er wel nog aan, maar dat is toch iets anders dan de Ronde. Dit was voor mij de belangrijkste wedstrijd.”