Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Ticketverkoop Spelen verloopt dramatisch

Amper vier maanden voor de start van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is nog maar de helft van de tickets verkocht. Dat maakte een woordvoerder van het Olympisch comité in Rio gisteren bekend. Het zikavirus, politieke problemen en de terreurdreiging houden mensen op dit moment tegen tickets te boeken.

De Olympische Spelen van dit jaar werden in 2009 toegewezen aan Brazilië, toen nog een economisch en politiek stabiel land. Sindsdien is er echter veel veranderd. Het land bevindt zich op dit moment in een recessie en is politiek instabiel. De laatste weken is er veel protest omdat president Rousseff de omstreden Lula da Silva wil aanstellen als haar kabinetschef. Daarnaast is de uitbraak en verspreiding van het zikavirus nefast voor de reputatie van Brazilië.

De slechte repuatie van het land heeft nu ook gevolgen voor de ticketverkoop van de Olympische Spelen. Op dit moment is nog maar de helft van de tickets verkocht. De Braziliaanse minister van Sport heeft zelfs al voorgesteld dat de overheid een groot aantal tickets koopt en nadien verspreidt in de Braziliaanse scholen. Er wordt ook nagedacht over nieuwe initiatieven om mensen naar de Olympische Spelen te lokken en te vermijden dat de tribunes half leeg blijven.