Boonen: "Ben klaar voor Ronde"

Strak in het pak blikte Tom Boonen (Etixx - Quick-Step) vooruit op de honderdste Ronde van Vlaanderen. Als hij zondag als eerste over de eindmeet bolt, is hij meteen alleen recordhouder met vier zeges. Toch start Boonen niet als topfavoriet, onder meer door een val op zijn hoofd eind vorig jaar. Toch gelooft hij in zijn kansen voor zondag.

"Ik start zondag in Brugge niet als topfavoriet. Dat was ooit anders", lachte Boonen. "Ik heb afgelopen weekend een heel sterke ploeg aan het werk gezien. Iedereen zat waar hij moest zitten, alleen het afwerken lukte niet. Maar ondertussen zijn we weer een week verder en Roubaix is pas voor volgende week. Ik start natuurlijk met de beste intenties, maar ik wil geen plaats kleven op mijn ambities. We zien dat zondagavond in Oudenaarde wel.”

Fabian Cancellara start zondag in zijn laatste Ronde als favoriet, naast Peter Sagan en Greg Van Avermaet. "In de Ronde komen de sterke beren boven. De Ronde van Vlaanderen is een unieke koers. Dat is Parijs-Roubaix ook, maar de beleving in de Ronde van Vlaanderen is echt wel enorm. Van 's morgens vroeg is het voor de duizenden toeschouwers feest. In elke straat staat een massa volk. Zondag wordt opnieuw een heel uitzonderlijke dag voor mij en het team waar ik zeker naar uit kijk."