Wielrenner Daan Myngheer overleden

Wielrenner Daan Myngheer, die zaterdag een hartstilstand had gekregen tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium, is gisteren overleden. Dat heeft zijn ploeg Roubaix Lille Metropole vannacht op Facebook gemeld. De 22-jarige man uit Roeselare overleed iets na 19.00 uur in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica.

"Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren", klinkt het op de Facebookpagina van de ploeg. "Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen."

C'est avec une grande émotion,que nous vous faisons part du décès de Daan.Il a perdu sa dernière course après avoir...

Posted by Roubaix Lille Metropole Team Cycliste on Monday, March 28, 2016

Hartstilstand
Myngheer werd zaterdag onwel in de slotfase van de wedstrijd. In de ambulance kreeg hij een hartstilstand, en vocht sindsdien voor zijn leven in Ajaccio. Myngheer maakte in 2014 deel uit van EFC-Omega Pharma-Quick Step, stapte in 2015 over naar Veranda's Willems Cycling Team en ruilde die ploeg op het einde van dat jaar in voor de Franse ploeg Roubaix Lille Metropole.

Jonge belofte

De 22-jarige renner behaalde al verschillende podiumplaatsen in zijn carrière. Zo eindigde hij in 2010 als tweede in de Omloop Het Nieuwsblad voor junioren na Dyland Theuns, en werd hij in 2011 Belgisch kampioen wielrennen voor junioren in Wielsbeke. Datzelfde jaar won hij ook onder meer de Omloop Mandel-Leie-Schelde voor junioren, en in 2013 eindige hij op de eerste plaats van het eindklassement van de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Vorig jaar nog won hij de Memorial Noël Soetaert.

Het nieuws van het overlijden van Myngheer komt er minder dan 24 uur na de bekendmaking van het overlijden van de Luikse renner Antoine Demoitié, die zondag zwaar ten val kwam tijdens de wedstrijd Gent-Wevelgem.