W.Planckaert zag val Demoitié gebeuren

Walter Planckaert is ploegleider bij Topsport Vlaanderen-Baloise en zag het ongeval met Antoine Demoitié gebeuren. “Ik heb er een hele nacht van wakker gelegen.”

Demoitié overleed na een val in Gent-Wevelgem & een daaropvolgende aanrijding met een motard. “De motard is een heel ervaren rijder. Één seconde onoplettendheid denk ik en dan reed hij op die renner. Het was alsof er een bom ontplofte. Het zou een mirakel geweest zijn als dat was goed gekomen. Helaas is dat mirakel niet gebeurd” zegt een aangeslagen Planckaert.

In het peloton gaat de stem op om het aantal motorrijders te verminderen of om regels op te leggen aan de motards. Walter Planckaert maakt een onderscheid tussen seingevers en fotografen. “We hebben de seingevers nodig voor de veiligheid van de wedstrijd. Het zou veel beter zijn dat die seingevers verzamelen na de laatste volgwagen om dan een way-out te nemen.” Planckaert vraagt zich wel openlijk af waarom er zoveel fotografen voor het peloton moeten rijden. “Dat moet veranderen” aldus Planckaert.