Wielrenner Demoitié (25) overleden

Wanty-Groupe Gobert heeft het overlijden van Antoine Demoitié bevestigd en spreekt van een tragisch ongeval. De 25-jarige renner kwam zondag ten val tijdens Gent-Wevelgem en werd daarna aangereden door een motor, maar die valt niets te verwijten, klinkt het. Zijn collega-renners zullen niet deelnemen aan de Driedaagse De Panne-Koksijde.

"We zijn allemaal enorm aangedaan door het gebeuren", vervolgt Been. "Antoine was zo'n lieve jongen, altijd met de glimlach, iemand die heel graag koerste, zo blij was dat hij in het wielerpeloton vertoefde en enorm trots dat hij nu bij onze ploeg ook wedstrijden van het hoogste niveau mocht rijden. Hij was net getrouwd, zat in een heel goede flow en was zeer gelukkig."

Onder meer Sep Vanmarcke, tweede in Gent-Wevelgem, reageerde via Twitter op het trieste nieuws. "Plots is een 2e plaats helemaal niet meer belangrijk na dit vreselijke nieuws. Rust zacht Antoine Demoitié. Veel sterkte aan allen."

"Motard niets te verwijten"
"Er valt die man weinig te verwijten", benadrukt Been naar aanleiding van allerlei reacties op Twitter over veiligheid in koers. "Het was iemand met heel veel ervaring. Hij is enorm aangedaan door het gebeuren. Dit is gewoon een tragisch ongeval. Antoine viel, die motor probeerde te remmen, maar is op hem gevallen. Het is niet vergelijkbaar met een motard die aan volle snelheid Stig Broeckx omver reed in Kuurne-Brussel-Kuurne of Peter Sagan in de Vuelta van vorig jaar. Het is een spijtig ongeval, met grote gevolgen. Onze ploegleider Hilaire Van der Schueren zag meteen dat het ernstig was. Antoine is naar het ziekenhuis gebracht, niet meer bij bewustzijn geweest en in de loop van de nacht overleden."

Ploeg start dinsdag niet
Wanty-Groupe Gobert zal dinsdag niet aan de start verschijnen van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Niemand van de ploegleiding daagde maandag immers op tijdens de inschrijving, die plaatsvond van 15u tot 16u45 in het gemeentehuis van De Panne.

Start carrière
Demoitié was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Groupe Gobert. Daarvoor droeg de Luikenaar drie seizoenen het shirt van Wallonie-Bruxelles. Hij won enkele kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Finistère, Wanzele Koerse en een rit in het Circuit des Ardennes.