Sagan wint Gent-Wevelgem

Peter Sagan heeft de 78ste editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De renner van Tinkoff pakt na acht tweede plaatsen zo een eerste zege in zijn regenboogtrui. Hij was in de sprint sneller dan Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo), Vyacheslav Kuznetsov (Katusha) en Fabian Cancellara (Trek-Segafredo).

"Ik wil deze overwinning opdragen aan de vader van mijn vrouw", zei Sagan na afloop. "Hij kreeg zaterdag af te rekenen met problemen aan het hart. Ik hoop dat hij snel weer beter wordt." "Ik ben natuurlijk bijzonder blij dat ik het eens heb kunnen afmaken na een resem ereplaatsen", vervolgde Sagan. "Ik moet hiervoor mijn teamgenoten bedanken. Ik kon zo redelijk fris aan de finale beginnen." "De hele dag werd er heel hard gereden. In de slotkilometers na de beklimming van de Kemmelberg slaagden Cancellara, Vanmarcke en ikzelf erin Kuznetsov op te pikken. De rest moest passen. Wij bleven daarna hard rijden om onze voorsprong te behouden. In de slotkilometers werd er wat naar elkaar gekeken. Dat was logisch. Wij hadden veel voorsprong en konden speculeren hoe we de sprint gingen aanvatten."

"Cancellara is na zo'n zware koers zeker niet traag, maar het was Kuznetsov die als eerste de spurt aanging. Ik sprong vlug naar zijn wiel en slaagde erin als eerste over de meet te bollen." "Dat het al van 1962 (met Rik Van Looy, nvdr.) geleden is dat er nog eens een wereldkampioen wint in Wevelgem? Mooi, maar ik ben alvast heel tevreden dat ik deze koers voor de tweede keer win. In welke trui, dat maakt niet uit", grapte de Slovaak.

Top tien:

1. Peter Sagan (Tinkoff) 

2. Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo)

3. Vyacheslav Kuznetsov (Katusha)

4. Fabian Cancellara (Leopard Trek)

5. Arnaud Démare (FDJ)

6. Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep)

7. Jürgen Roelandts (Lotto Soudal)

8. Jacopo Guarnieri (Katusha)

9. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team)

10. Michael Morkov (Katusha)