Jonge renner in coma na hartaanval

De 22-jarige Daan Myngheer (Roubaix Lille Métropole) uit Roeselare ligt in een kunstmatige coma na een hartaanval tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium op Corsica. Dat bevestigt zijn coach Kristof De Kegel aan VTM NIEUWS.

Myngheer werd onwel in de slotfase van de wedstrijd en meteen werd duidelijk dat het ernstig was. “Een ploegmaat heeft hem bijgestaan omdat hij niet reageerde toen hij iets vroeg”, zegt De Kegel. “Daarna zou hij een hartstilstand hebben gehad en nu wordt Daan in een kunstmatige coma gehouden omdat er een acuut probleem zou zijn met zijn nieren en lever.”

Het is niet de eerste keer dat de renner problemen heeft met zijn hart, vertelt zijn coach. “Een paar jaar geleden heeft hij al een paar problemen gehad met zijn hart en ook met de bloeddruk. Maar die zijn altijd perfect door de dokters onder controle gehouden. Hij is ook altijd medisch goedgekeurd geweest.”

Coach Kristof De Kegel heeft er nog geen zicht op hoelang de renner in coma zal worden gehouden. “De dokters doen op dit moment alles wat ze nu kunnen doen, wij wachten alle informatie verder af. Laat ons hopen dat hij er in de eerste plaats stabiel kan doorkomen.”