Femke Van den Driessche stopt met koersen

Femke Van den Driessche stopt met veldrijden en gaat zich niet meer verdedigen voor de Disciplinaire Commissie van de UCI. De veldrijdster werd in januari betrapt op mechanische doping.

Tijdens een controle op het WK veldrijden in Zolder op 30 januari werd in de fiets van Van den Driessche een motortje aangetroffen. Het nieuws van de mechanische doping sloeg in als een bom in de sportwereld. Van den Driessche ontkende echter alle aantijgingen en bleef haar onschuld uitschreeuwen. De Internationale wielerunie UCI eiste een levenslange schorsing voor de veldrijdster.

Vandaag maakte de veldrijdster bekend onmiddellijk te stoppen met koersen en zich ook niet meer te zullen verdedigen voor de Disciplinaire Commissie van de UCI. Normaal gezien moest de 19-jarige Van den Driessche zich daar morgen verantwoorden.

Femke of haar familie is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar, maar de veldrijdster verspreidde wel een communiqué:

"Na overleg met de advocaten en mijn familie heb ik besloten om mijn verdediging op het proces in Aigle stop te zetten. Ik heb voor mezelf uitgemaakt met veldrijden te stoppen. Mijn proces is overigens overal al gevoerd. De kosten voor die zitting in Zwitserland zullen voor mij te hoog oplopen. De vrijspraak is onmogelijk, die fiets stond in mijn materiaalzone. Ik bedank alle mensen die mij gesteund hebben en nog steeds steunen, mijn advocaten, vrienden en supporters. Ik wil mijn leven verder zetten in alle rust en sereniteit en hoop dat iedereen daarvoor enig begrip zal hebben en dit zal respecteren."

Bekijk ook: