Sharapova bedankt fans in open brief

Maria Sharapova denkt er niet aan om haar tennisracket op te bergen en is vastbesloten om opnieuw te tennissen. Dat heeft ze op haar Facebookpagina laten weten. De Russische tennisster bedankt ook al haar fans voor de vele steunbetuigingen die ze de voorbije dagen gekregen heeft.

“Ik ben vastbesloten om opnieuw te tennissen en ik hoop dat ik de kans krijg om dat te doen. Ik wou dat ik dit alles niet moest meemaken, maar dat is nu wel het geval en ik zal het ook doen”, schrijft ze op Facebook. “Enkele uren na mijn mededeling toonden jullie me je steun en trouw. Die mooie woorden brachten een glimlach op mijn gezicht en daar wil ik jullie uitdrukkelijk voor bedanken.”

Doping
De voormalige nummer één van de wereld liet maandag op een persconferentie weten dat ze bij een dopingcontrole tijdens de voorbije Australian Open in Melbourne positief testte op het gebruik van het verboden meldonium. De positieve controle dateert van 26 januari, toen ze in de kwartfinales in Melbourne van Serena Williams verloor. De Internationale Tennisfederatie (ITF) legde haar intussen een voorlopige schorsing op, die ingaat vanaf 12 maart. Ze riskeert voor lange tijd geschorst te worden.

Sponsors
Ondanks de positieve dopingtest blijft racketsponsor Head achter Sharapova staan. Eerder lieten sponsors Nike, Porsche en American Express haar al in de steek.

 

I woke up yesterday morning with an inbox, in full capacity of love and compassion. The first email I immediately...

Geplaatst door Maria Sharapova op woensdag 9 maart 2016