Geen plaats voor vlam in olympisch stadion

Groot probleem voor het organisatiecomité van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De ontwerpers van de plannen voor het olympische stadion zijn vergeten om een plaatsje te voorzien voor de olympische vlam.

De Japanners zullen nu een speciale commissie aanstellen die moet nagaan waar de vlam het best past. Dat wordt niet makkelijk, want voor de afwerking van de binnenkant van het stadion wordt veel hout gebruikt. Het olympisch vuur staat traditioneel ook centraal in het stadion zodat ze van overal te bewonderen is, maar ook dat zal niet zomaar kunnen omdat er te weinig ruimte is voorzien.

Slechte communicatie
Volgens de ontwerpers ligt de oorzaak van de blunder niet bij hen maar aan de slechte communicatie tussen de verschillende partijen. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de plannen van het stadion. Het eerste ontwerp werd ook al een aantal keer aangepast omdat het prijskaartje van het project te hoog was. Volgens minister van Olympische Zaken Toshiaki Endo zou het bouwplan van het olympisch stadion in het slechtste geval zelfs moeten worden aangepast.