"Al paar keer dichtbij geweest"

VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn voelde naar eigen zeggen een zucht van opluchting door het publiek gaan toen Greg Van Avermaet als eerste over de meet reed. De kersverse winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad kan dat gevoel alleen maar bevestigen. “Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest. Twee jaar geleden was ik nog tweede, en dat scenario wou ik graag een beetje herschrijven. Ik ben heel blij dat dat ook gelukt is.”

Van Avermaet stapelde de afgelopen jaren de ereplaatsen op, maar grote overwinningen bleven voorlopig uit. Daar is vandaag dus verandering in gekomen. “Ik heb ook een aantal ereplaatsen opgestapeld in de voorbereiding in Qatar en Oman, dan begonnen de mensen weer te vragen of ik tweede of derde zou worden. Maar het seizoen begint pas echt in de Omloop Het Nieuwsblad. Dat ik die kans heb kunnen grijpen geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

8000 wielerfans

Ook voor de Vlaamse wielerfans is het begin van het Vlaamse wielerseizoen alvast erg mooi, met Greg Van Avermaet als winnaar en de sterke Tiesj Benoot die met brons aan de haal ging. De Omloop lokte vanavond zo’n 8000 supporters naar Gent.