Verstraeten nieuwe ploegleider van Aert

Jan Verstraeten, tot nu ploegleider van Sven Nys, wordt sporttechnisch coördinator bij Crelan-Vastgoedservice. Dat is zonet bekend gemaakt. Daarmee komen Nys en Verstraeten volgend seizoen tegenover elkaar te staan, want Nys wordt teammanager bij Telenet-Fidea.

Eind vorig jaar werd duidelijk dat er voor Verstraeten geen plaats was bij het nieuwe Telenet-Fidea onder Sven Nys. Pijnlijk, aangezien Verstraeten al jaren de ploegleider van Nys was en beide heren een hechte vriendschap opgebouwd hadden. 

Dat verhaal krijgt volgend seizoen een nieuwe dimensie, want de twee komen letterlijk tegenover elkaar te staan. Nys als teammanager bij Telenet-Fidea, Verstraeten bij Crelan-Vastgoedservice. Daar krijgt hij de gedoodverfde opvolger van Nys onder zich: Wout van Aert. Verstraeten komt in de ploeg boven Niels Albert, ploegleider van de cyclocrossploeg en Kevin Hulsmans, manager van de wegploeg. "Hij zal vooral focussen op het op- en begeleiden van de jongeren, het logistieke aspect mee ondersteunen en naast Niels Albert staan in het veld", klinkt het in een persbericht.

Zijn nieuwe poulain Wout van Aert reageert enthousiast: "Wie jaren met Sven Nys heeft samengewerkt, kent het klappen van de zweep. Super dat hij die opgedane ervaring met ons wil delen. Het kan ons als team alleen maar sterker maken."